07.02.2018

Previziuni pentru 2018 din partea partenerilor Worldcom Public Relations Group

În fiecare an, Worldcom PR Group – organizație globală care reunește agenții independente de PR - fructifică expertiza celor 2000 de consultanți ai săi pentru a face previziuni legate de mediul cu care se vor confrunta clienții săi în anul următor. Inevitabil, datorită acestui parteneriat global, multe dintre aceste previziuni includ aspecte internaționale. Dacă vă doriți să aflați care este peisajul în domeniul comunicării din țara dumneavoastră, avem echipe în peste 115 orașe din toată lumea, gata să vă explice. Worldcom PR Group este reprezentată exclusiv în România de Media Pozitiv.

 

Vă prezentăm cele mai semnificative recomandări în businessul de comunicare pentru 2018, rodul colaborării agențiilor membre Worldcom PR Group.

 


Brexit

 

Companiile internaționale vor întâmpina dificultăți în crearea unei culturi omogene de companie pe măsură ce consecințele Brexitului generează obstacole în modul în care sunt conduse companiile. Cei care creează colaborări efective între echipe și între țări vor avea acum un avantaj competitiv distinct.

 

Nesiguranța geo-politică

 

Nesiguranța geopolitică creează „noua situație anormală”. Stabilitatea comercială generată de globalizare va fi subminată de o creștere a protecționismului și a dezacordurilor politice. Fiecare dintre aceste schimbări vor determina enorme provocări în comunicare pentru organizații, atât la nivel local, cât și internațional.

 

Schimbările politice la scară macro, cum e Brexit, vor încuraja oamenii să devină mai interesați de alegerile locale. Ceea ce se întâmplă la alegerile din Columbia, Germania, Ungaria și Coreea de Sud vor avea un efect clar de undă atât la nivel global, cât și local.

 

Reglementarea social media

 

Va exista o mișcare de a reglementa publicitatea/postările plătite din social media ca urmare a problemelor ce continuă cu privire la influența externă în alegerile din SUA. Dezbaterea despre reglementare sau auto-reglementare va eroda în continuare încrederea în platformele sociale.

 

Știrile false și erodarea încrederii

 

Consumatorii vor întâmpina și mai mari provocări în legătură cu entitățile în care pot avea încredere din media acum că duhul știrilor false a ieșit din lampă. Aceasta reprezintă o amenințare clară la adresa companiilor media. Dar va genera și o provocare semnificativă a obiectivelor pentru brandurile care vor trebui să reevalueze ce canale vor fi mai eficiente pentru a ajunge la publicul lor țintă. Scepticismul și lipsa încrederii în instituții mari, consacrate - inclusiv marile trusturi de presă, entități guvernamentale, corporații mari și branduri cu vechime - vor continua să crească. Acest lucru îi va încuraja pe oameni să caute alternative - cu o înclinație către acelea în care regăsesc viziunea lor preconcepută asupra lumii. De aceea, menținerea părților interesate și a loialității în rândul clienților, investitorilor, angajaților și a altor susținători va fi și mai dificilă.

 

Pierderea încrederii în presa tradițională va determina o creștere a surselor alternative de informație. Acest lucru va genera multe noi provocări pentru organizații. Această fragmentare în media va genera o nouă varietate de relații de dezvoltat. Va însemna, de asemenea, că brandurile vor fi nevoite să evalueze calitatea și exactitatea informației furnizate de aceste noi entități și canale media și să decidă dacă o asociere cu acestea este valoroasă.

 

„Furtunile” de pe Twitter

 

Comentariile făcute de liderii mondiale pe Twitter (și pe alte canale sociale) vor crea furtuni pentru companii deoarece acționarii vor reacționa la ceea ce văd și aud. Aceasta va duce la consecințe neașteptate pentru unele dintre organizații. Implicațiile pentru succesul sau nereușita în afaceri ar putea fi semnificative dacă această situație nu este gestionată profesionist.

 

Organizațiile pot limita daunele posibile asigurându-se că angajații lor înțeleg pe deplin obiectivele organizației și pot le pot explica diferitelor tipuri de public.

 

Reputația și managementul crizelor

 

Scandalul Harvey Weinstein – inclusiv alegerea personalității anului de către revista Time Magazine, înseamnă că comportamentul fiecărui lider (bărbat sau femeie) va fi examinat cu atenție. Vor exista așteptări mari în zona leadershipului etic. Organizațiile trebuie să fie pregătite să reacționeze eficient la toate declarațiile făcute.

 

Inovare din interior

 

Va exista o creștere a inovării din interior pe măsură ce organizațiile care au dezvoltat programe eficiente de implicare a angajaților încep să fructifice puterea intelectuală a personalului lor. Simplele îmbunătățiri identificate de către angajați vor furniza o valoare de business semnificativă.

 

Nesiguranța economică

Jucătorii de pe piața globală vor avea nevoie de politici flexibile pentru a gestiona marea varietate de rate estimate de creștere - de la 1% în Japonia, la 4% în Bulgaria și cel puțin 10% în Peru.

 

Costul banilor și impactul acestuia asupra obiceiurilor de consum și obiceiurilor angajaților

 

Generația care a crescut într-o perioadă de dobânzi scăzute va fi surprinsă de creșterile progresive ale costului banilor. Brandurile care ajută consumatorii să gestioneze aceste provocări vor prospera. Brandurile și consumatorii vor căuta noi moduri de a crea o relație valabilă și de încredere.

 

Nesiguranța tot mai mare a consumatorilor generată de creșterile dobânzilor va determina o creștere de la a cumpăra „lucruri” la a plăti pentru experiențe. Vor apărea branduri disruptive ce vor conduce această tendință de a „dobândi experiențe”.

Costul banilor va crea provocări legate de loialitate pentru organizații pe măsură ce oamenii încearcă să găsească locuri de muncă mai bine plătite. Aceasta va duce implicarea angajaților pe un loc superior în agenda managementului pe măsură ce organizațiile se concentrează să ofere oamenilor motive de a fi loiali.

 

Oferirea unui sentiment superior al scopului către angajați

 

2018 este anul în care cei care dețin funcții de CEO sau alți lideri importanți se vor concentra pe crearea unui sentiment superior al scopului pentru a-și inspira oamenii și pentru a oferi un cadru pentru o mai bună luare a deciziilor. Prin urmare, CEO va deveni Chief Connectivity Officer, deoarece ei ajută oamenii să facă legătura între munca lor zilnică și obiectivele organizației. Angajatorii vor trebui să mențină un echilibru între nesiguranța externă - tulburări politice, Brexit, creșterea inflației, încălzirea globală etc – și o mai mare siguranță internă. Liderii de business vor trebui să depună eforturi pentru a se asigura că angajații înțeleg și se coordonează cu obiectivul organizației - motivul pentru care fac ceea ce fac - pentru a crește siguranța.

 

„Cultura siguranței” va merge mână în mână cu inițiativele de CSR. Angajații se vor gândi la impactul social pe mare munca lor zilnică îl are/îl va avea. Liderii vor trebui să conecteze activitatea de CSR cu obiectivul organizației pentru a culege roadele și pentru a atrage talente de top.

 

Va apărea un decalaj de succes în implicarea angajaților între organizațiile care persistă într-un stil de management de comandă și control și cele care conduc prin implicare.

 

Clădirea relațiilor

 

Organizațiile vor continua să clădească o abordare pentru toate canalele pentru a satisface așteptările clienților. Acest lucru va determina creșterea numărului de colaborări între echipa de comunicare și cea de relații cu clienții pentru a asigura faptul că clienții primesc cea mai bună experiență posibilă și că orice probleme care ies la iveală în social media sunt administrate eficient.

 

Partea de ‘relații’ din Relații Publice va avea o tot mai mare însemnătate pe măsură ce brandurile trec la oferirea de valoare pe viață clienților, în loc să genereze doar venituri pe termen scurt.

 

Unele organizații vor încerca să inverseze domnia comunicării pe baza textului (Email, IM, Slack, Skype etc) încurajând activ angajații să folosească mai mult comunicarea orală și față în față.

 

Creșterea continuă a digitalizării

 

Digitalizarea este de neoprit - AI, VR, AR și roboții de chat vor avea o mai mare însemnătate. Organizațiile disruptive vor folosi această tehnologie pentru a avansa. Organizațiile vor trebui să explice acest lucru în obiectivele lor, așa încât acest lucru să nu fie văzut ca o amenințare de către angajați.

 

Bomba cu ceas a Regulamentului general privind protecția datelor (RGPD)

 

Bomba cu ceas RGPD este gata să explodeze. Legiuitorii vor face un exemplu din brandurile mari care nu respectă regulile. Dar e probabil să urmărească și țintele mai puțin periculoase care poate nu au „mușchii” legali pentru a se proteja.

 

Regulamentele privind protecția datelor - precum RGPD - vor schimba drastic marketingul și comunicarea și modul în care se vor folosi datele clienților. Cei care adoptă noile abordări mai curând, dacă nu au făcut-o deja, vor avea rezultate mai bune în momentul în care noile reglementări mai stricte intră în vigoare.

 

Abordare integrată a conținutului

 

Organizațiilor vor dezvolta în continuare o abordare integrată a conținutului - cu alte cuvinte, conținut ce aduce valoarea pentru vânzări, marketing, loialitate față de brand etc.

 

Modelul PESO (Paid, Earned, Shared, Owned) va deveni mai predominant decât oricând. Va fi important pentru branduri și pentru echipele lor de PR să privească mai departe de publicitatea gratuită pentru a aduce valoare din conținut prin toate canalele adecvate.

 

2018 este anul în care Influencer Marketing în sectorul B2B va începe să fie cu adevărat integrat în mixul de media.

 

Worldcom

 

Worldcom Public Relations Group este cel mai mare grup de agenții independente de PR din lume, cu mai multe birouri și reprezentanțe pe glob decât orice altă rețea multinațională. Creată în 1988, organizația reunește cele mai performante agenții de PR pentru a deservi clienți locali, regionali și internaționali, reușind să mențină un control riguros pe client-service, prin agențiile independente. Prin Worldcom, clienții au acces la expertiza de comunicare a specialiștilor de PR care înțeleg limba, cultura și regulile unei culturi specifice, de interes pentru business. Agențiile membre își concentrează aria de expertiză pe câteva domenii importante: crisis management și issues management, B2B, health care, investor relations, public affairs, sustainability, technology și travel&tourism. În România, Worldcom PR group e reprezentat de agenția independentă de PR Media Pozitiv. Detalii pe www.worldcomgroup.com

 

Media Pozitiv

 

Agenție de servicii integrate de comunicare, cu accent pe inovație și tehnologie. Comunică în medii tradiționale și interactive și se implică major în partea de business development a clienților. De 13 ani pe piața serviciilor de comunicare, Media Pozitiv a încercat să sprijine companiile mici și medii să comunice mai curajos, iar pe corporații să comunice mai mult și mai eficient. Clienți: Castrol, Omnilogic, TBI Bank, TBIH Financial Services, Saxo Bank, Romkatel, ROMBET.  www.mediapozitiv.com


 
 
18.01.2017

Stirile false, problema tuturor

Într-un gest fără precedent, managementul Facebook a decis modificarea algoritmului astfel încât să semnaleze utilizatorilor o anumită îndoială legată de veridicitatea știrilor, în cazul în care „mașina” de calcul consideră – printr-un proces complicat de fact-checking – că există șanse să fie false. Cam acum o lună, și Google anunța că va pune (sau nu, respectiv) o etichetă de „fact-checked” la articolele din rezultatele unei căutări.

Din simple glume pe internet, acum ceva vreme, până la evenimente cu consecințe foarte serioase, chiar grave, uneori (vezi moartea ambasadorului SUA in Libia, în 2012, după un film „anonim” care ironiza Islamul, promovat o bună perioadă chiar de Casa Albă), știrile false au devenit o problemă imensă.

Cu un strop de cunoștințe, oricine urcă pe internet „conținut”. Autenticitatea este aproape „dată” – am cunoscut oameni care cred cu sfințenie absolut orice citesc pe internet, așa cum majoritatea românilor… credeau în spoturile publicitare imediat după ‘89, pentru că faptul că simpla transmitere la televizor le conferă credibilitate 100%. Valoarea conținutului e măsurată de plăcere, hilaritate, dezgust, morbiditate – totul cuantificat în viralitate. Grăbiți, distribuim totul, fără a ne mai îndoi de veridicitate sau de bunele intenții ale autorilor.

Pentru tot ce se întâmplă, nu e doar internetul de vină. Suntem toți: presa, bloggerii (și vloggerii), PR-istii, producătorii, editorii, consumatorii și creatorii deopotrivă. Înainte de parul din ochii presei românești, îmi aduc aminte de scobitoarea de la NY Times dinainte de invazia americană din Irak, când redacția mai avea un pic și imprima 3D bombe de distrugere în masă, doar doar o să credem că e ceva „putred” acolo. Nu mai departe de… azi citeam că o ambasadă americană FALSĂ a fost în sfârșit dărâmată în Ghana, după 10 ani de funcționare!

Știrile false sunt ca o băutură energizantă: dacă își fac efectul, nu mai contează ce conțin.

Știrile false nu au apărut peste noapte: sunt monstrul pe care l-am creat prin superficialitate, prin abandonarea în care scufundăm după ore lungi și grele de muncă, prin nevoia firească de a găsi noi stimuli prag care să ne provoace simțurile și spiritul. Ca o băutură energizantă: dacă își fac efectul, nu mai contează ce conțin.

Cred că știrile false reprezintă o formă de terorism: ne amenință rațiunea, încrederea, economia, locurile de muncă, valorile și viitorul. Efortul și gestul corporațiilor tech sunt lăudabile, dar nu putem să lăsăm totul în seama lor.

Apariția acestei ciume este eșecul proclamației noastre de autocontrol și autocenzură. Este semnalul de întoarcere la rațiune, logică și norme. Este dovada că prea multă libertate ne face rău, uneori.

E adevărat ce e adevărat, nu ceea ce vrem să fie adevărat.

 
 
02.10.2016

Grupul PPE - eveniment la Bucuresti

Pe 29 - 30 septembrie 2016, am organizat "EPP Group Bureau Meeting" la Bucuresti, intalnirea regionala a celui mai mare grup politic din Parlamentul European.

Evenimentul a fost deschis prin discursul Presedintelui Romaniei, Excelenta Sa, Dl.Klaus Iohannis.

 

Multe personalitati din lumea politica romaneasca si europeana, zeci de ziaristi, care TV si echipe radio, logistica, sunet, traducere simultana, paza, catering: un eveniment reusit, la succesul caruia au contribuit semnificativ sprijinul extraordinar venit din partea reprezentantilor PPE si experienta celor cateva sute de evenimente organizate de Media Pozitiv.

 
 
21.09.2016

Comunicare cu resurse interne sau externe?

 

 

1 Internalizare

Avantaje:

”resursa” cunoaste foarte bine businessul si obiectivele

costuri tinute foarte strans sub control

raportare imediata

reactie prompta

relatie de subordonare

Angajatul cunoaste mai bine afacerea si obiectivele tale

Dezavantaje:

subordonarea si costul redus nu functioneaza mereu in avantajul companiei

subiectivitate

tendinta de a mai lasa lucrurile ”asa cum sunt”

lipsa unui feedback autentic

creativitate limitata

 

2. Externalizare

Avantaje:

eficienta sporita vs. cost: pentru 1,000 de euro, de exemplu, o agentie „livreaza” mai mult decat poate livra un angajat. Agentia distribuie sarcinile dintr-un cont de PR mai multor angajati ceea ce inseamna ca, practic, cu 1,000 de euro ai acces la mai multi specialisti

 

(continuarea pe PReach.ro)

 
 
15.09.2016

Rockwell Automation comunica prin Media Pozitiv

Colaborarea Media Pozitiv cu Rockwell Automation a inceput prin organizarea unor intalniri cu presa de specialitate, menite sa familiarizeze jurnalistii cu echipa locala si regionala a clientului. Raspunsul a fost bun si interesul foarte mare, avand in vedere ca Rockwell aduce pe piata din Romania un concept integrat de automatizare, sub umbrela a ceea ce va fi "The Connected Enterprise".

Media Pozitiv gestioneaza in Romania relatia cu presa, comunicarea externa, comunicarea B2B.

 

 
 
04.07.2016

PR in The Age of Experience

by Rares Petrisor, Head Strategist Media Pozitiv


98% of companies surveyed in a Forrester study said that customer experience is of strategic importance, while 28 percent ranked it as their first priority. Why is this such a hot issue in all the PR, marketing and branding efforts globally put by companies to attract and retain more customers? Because there’s a direct link between the effort – considering the fact that it is properly and strategically done – and the results: 70% of clients stopped doing business with a brand if the customer experience was poor, while more than 80 percent were willing to pay more (up to 5% premium) for a better customer experience (CX).

 

So, move over Age of Information, the Age of Experience is here to stay. And while the era of accumulation is taking the back seat, communication professionals seem to have reached thin air when dealing with the new challenges, present and future.

 

First, let’s understand where we are. When the Internet kingdom was formed, back in the early 90s, information was everything. Online information behemoths were ruling the Earth. Companies like Netscape, Yahoo, America Online (AOL) – just to name the very few which made billions and headlines – dominated the way information was handled all across the developed world. Without a Yahoo account you were… nobody. The world has started to build its ‘online presence’. The Internet was making gathering consumer data mining so easy and inexpensive. And we have been living like that till technology changed our interaction behaviour once and again, around 2000, when guys like Mark Zuckerberg were thinking of a way to get more and more people together, to share their stories, experiences and emotions. That’s how all this Age of Experience started: finding a way to do something useful, creative, attractive and measurable with all the data Internet was gathering since its very first day.

Read the original article on PR-Romania.ro


 
 
25.04.2016

Romkatel - our newest client

Media Pozitiv has started to communicate for Romkatel - mobile communication technology leader on the Romanian market. Our agency was chosen for the tech PR background and experience. A dedicated team will work on the internal and external communication of the company, media relations, B2B events and brand awareness. Media Pozitiv will also support Romkatel to manage its online communication through content marketing and an identity facelift.

 
 
14.10.2014

UNICEF Romania: media training for proper messages

Media Pozitiv had the privilege to organize a debate and a media training session with UNICEF Romania with some clear objectives in focus: a better understanding of how the media work (globally and locally), how to improve the efficiency of how we work with the journalists, what is changed in our relationship with the media and how can we adapt to the new information landscape, dominated by technology.

The seminar and the training session were conducted by Rares Petrisor, Head Strategist with Media Pozitiv, and assisted by a TV technical crew. 

 

 
 
05.06.2014

Fluke Connect launched in Romania by Media Pozitiv

Fluke Connect™ is the largest suite of connected test tools in the world. The Fluke Connect™ wireless system is the best way for maintenance technicians to stay in contact with their teams without leaving the field. The Fluke Connect™ app works with more than 20 Fluke tools to make diagnosing and solving problems easier than ever. By using the Fluke Connect™ tools with the app, technicians can efficiently and safely capture, store and share maintenance data from the field.

The launch event was held at Radisson Blu Bucharest, with the technical media representatives.

 

 
 
26.05.2014

Rombet - a new NGO representing the gambling industry

Media Pozitiv's event management team organized the launch of Rombet - the new NGO representing the gambling industry interests in Romania. Industry's biggest companies, politicians, media representatives attended the event meant to be the first phase of a more transparent, effective and properly represented economic activity in Romania.

More than 120 people enjoyed a halfday event within one of the most luxurious hotels in Bucharest, Radisson Blu, on the 16th of May, 2014.

Our client also enjoyed an extensive media coverage, as the gambling industry is a rather negative subject for the domestic news landscape.

 

 
 
23.05.2014

Worldcom PR Group AGM in Prague

Media Pozitiv was thrilled to attend Worldcom's AGM in Prague, between 20-24 of May, 2014. More than 100 partner agencies contributed to what could be described "the best networking and PR business event" in years for the network members. Tons of presentations, workshops, study cases were delivered to a wonderful audience, hosted by such a great city, Prague, where our great partners form PRAM Consulting managed everything perfectly.

Todd Lynch, managing director of Worldcom, said: "Our current AGM in Prague not only shows the power of this great network, but the brilliance of each partner agencies. Worldcom strength comes from the professional sparkles that each of its partners are contributing to this network, reassuring thousands of clients around the globe that they will get the best service available on the markets they operate. We're facing tough challenges, especially on the technological level and with lead generation. But the new horizons look great and I'm very confident we'll be better and better, delivering great professional inovations and better ROI for our clients".

Worldcom PR Group is exclusively represented in Romania by Media Pozitiv.

 
 
12.03.2014

MP enters Worldcom PR Group

Worldcom Public Relations Group, the world's leading partnership of global public relations firms, with more offices in more cities and countries than any multinational firm, will be represented in Romania by Media Pozitiv. Established in 1988, Worldcom was formed so that the strongest, most capable independent public relations firms could serve national, international and multi-national clients while retaining the flexibility and client-service focus inherent in independent agencies.

 
 
05.02.2010

MP partners SOS Children's Villages

One year of efficient co-operation between SOS Children's Villages Romania and Media Pozitiv led to an even broader parnership: an extension to all the organization's 2010 campaigns. Media Pozitiv is now an important player in institutional communication, especially when it comes to NGO's dealing with children's problems. We thank all our partners, clients and friends for that.

 
 
11.06.2009

thecronicle.ro spins off today

Since today, Media Pozitiv has another horsepower under the bonnet: The Chronicle, one of the boldest new media project in dot ro. The content is available at www.thechronicle.ro, aiming to reach thousand of exquisite readers who prefer texts with an attitude. One can find arts, politics, reality, lifestyle, sports treated as premium ingredients for a healthy mind. Enjoy and spread the news.